Noi dotări la Spitalul din Târgu Neamţ, cu fonduri de la Ministerul Sănătăţii

Investițiile în Spitalul Orășenesc „Sfântul Dimitrie” Târgu Neamț continuă și anul acesta. Ministerul Sănătății va acorda 600.000 lei pentru dotări, în urma demersurilor inițiate de primarul orașului și managerul unității spitalicești.

„DSP ne-a anunțat că s-a aprobat o cerere de finanțare pe care noi am adresat-o Ministerului Sănătății în luna decembrie, și apoi în luna ianuarie, în valoare de 600.000 lei, urmând ca Primăria Târgu Neamț să confirme o finanțare de 10%.

Banii sunt pentru dotări și aparatură medicală.

Prioritate are o stație de oxigen. Cea pe care o avem nu mai face față nici măcar necesarului actual. Nu mai spun că sunt multe solicitări din partea secțiilor pentru extinderea rețelei și creșterea numărului de guri de oxigen. Doar valoarea acestei investiții se ridică undeva până în 300.000 lei”, ne-a declarat dr. Florin Apostoae, managerul spitalului din Târgu Neamț.

IMG_94761-768x617

În funcție de cerințele secților din spital, din finanțarea obţinută vor fi achiziționate monitoare, injectomate, defibrilatoare, electrocardiografe, tărgi transportoare și ce altceva mai este nevoie în toate secțiile, în vederea îmbunutățirii serviciilor.

„Sănătatea rămâne o prioritate a administrației publice locale, alături de infrastructură și educație. Continuăm și anul acesta investițiile în spital. Prima finanțare, în valoare de 600.000 lei, vine de la Ministerul Sănătății, și țin să mulțumesc Guvernului pentru sprijinul acordat.

Dotarea cu echipamente medicale performante este un pas important în asigurarea serviciilor medicale de calitate. Pe de altă parte, este normal ca fiecare pacient să beneficieze de sprijin atunci când problemele medicale îl aduc la spitalul din Târgu Neamț”, ne-a declarat primarul Daniel Harpa.

Reprezentanții spitalului vor întocmi o variantă detaliată a listei de dotări de care au nevoie, cu încadrarea în suma alocată de Minister. Primăria orașului va trebui să aprobe partea de cofinanțare, prin hotărâre de Consiliul Local. După realizarea acestor pași, fondurile guvernamentale nerabursabile vor ajunge la Spitalul Orășenesc și se va demara licitația de achiziție a echipamentelor medicale.

articol preluat  www.ziartarguneamt.ro