Compartimentul Neonatologie
dispune de:

 • 17 paturi, din care:
 • Compartiment T.I.-5 paturi

Dr.Imireanu Cristina-Simona,medic primar pediatrie,medic coordonator compartiment

Aparatura medicala

 • ASPIRATOARE ELECTRICE PENTRU SECRETII
 •  INCUBATOR DESCHIS DRAGER  BABYTEARM
 •  INCUBATOR HILL-ROM AIR-SHIELDS
 •  INCUBATOR N.N.TI-2000 PARTEA I/ PARTEA II
 •  INJECTOMATE -POMPE PERFUZIE
 •  LAMPI FOTOTERAPIE HILL-ROM SI DRAGER
 •  MASA RADIANTA BABYTERM
 •  MASA REANIMARE AMENIC cu radiant termic
 •  PULSOXIMETRU NELLCOR
nn1 nn6 nn2

Maternitatea Targu Neamt este alcatuita din compartimentul de neonatologie si sectia de obstetrica-ginecologie.

Serviciile medicale sunt acordate de specialisti profesionisti  medici si asistente .

Asistenta specializata acordata de la nastere precum si ingrijirile ulterioare mamei si copilului se efectueaza in echipa : obstetrician – neonatolog.

In 2009 Maternitatea Tg Neamt a devenit SPITAL PRIETEN AL COPILULUI. In acest scop obiectivul primordial al maternitatii noastre este promovarea alimentatiei naturale  alaptarea la cerere, incepand cat mai precoce dupa nastere si ulterior la domiciliu.

Acest dezinterat rezida din dorinta comuna a ambelor specialitati , ca atat mama cat si bebelusul ei sa plece sanatosi acasa,iar bebelusul sa creasca sanatos si sa se dezvolte armonios. Pentru realizarea acestui scop personalul medical are o inalta specialitate postuniversitara, cursuri de perfectionare atat pentru medici cat si pentru asistente, la care se adauga o continua pregatire la locul de munca.

Ca POLITICA A SPITALULUI nostru promovam alaptarea la cerere in sistemul ROOMING-IN, organizat in 4 saloane cu 15 paturi.

Sistemul ROOMIG-IN este practicat in maternitatea noastra in proportie de 75%, contactul dintre mama si bebelusul sau fiind permanent, 24 de ore din 24. .
Mamele sunt instruite de catre personalul medical privind tehnica alaptarii, avantajele si incidentele acesteia.
In sprijinul initierii gravidelor in promovarea alaptarii la cerere, am organizat in maternitatea nostra cursuri de SCOALA GRAVIDEI la care participa personalul medical.
Promovam punerea la san a nou nascutului imediat dupa nasterea pe cai naturale si daca starea clinica a mamei o permite, incurajam astfel contactul piele la piele si accentuam legatura dintre mama si bebelusul sau.
Personalul medical al Compartimentului neonatologie este instruit sa incurajeze mamele sa alapteze prin initierea alaptarii, le invata tehnicile corecte de alaptare si modalitatea de prevenire a incidentelor ce pot surveni.
In maternitatea nostra nu se accepta folosirea tetinelor si / sau suzetelor , se promoveaza alaptarea la cerere, fara orar fix si se incurajeaza si suptul in cursul noptii.
Bebelusii sanatosi nascuti la termen , sunt alaptati exclusive la san, la cerere. Nu promovam substituenti la laptele matern-formule de lapte praf . In anumite situatii medicale bine determinate si la recomandarea scrisa de catre medic in foile de observatie, recurgem la solutii hidrice.
In situatia in care exista mame care refuza sa alapteze copilul din motive personale le respectam decizia, dar le consiliem despre avantajele alimentatiei la san.
La externarea din maternitate,mamelor li se face educatia sanitara privind alimentatia naturala exclusive, pina la virsta de 5-6 luni, dupa care sa introduca diversificarea in paralel cu alaptarea.
Dragi mamici,la plecarea din maternitate, dorim sa ne despartim prietene si sa apelati la serviciile nostre medicale si de alta data , iar noi va siguram de grija si sprijinul nostru printr-un inalt profesionalism.
Speram ca spitalul nostru sa ramina prieten al copilului dumneavoastra.


0 thoughts on “Compartiment neonatologie